Omat työkalut
Olet täällä: Pääsivu Nu firar vi Sluta slösa-veckan (fritt för publicering 2.5.2011)
Tehdyt toimenpiteet

Nu firar vi Sluta slösa-veckan (fritt för publicering 2.5.2011)

Viimeisin muutos perjantai 29. huhtikuuta 2011, 12.44

Sluta slösa-veckan, den årliga temaveckan för hållbar konsumtion, infaller i år den 2-8 maj. Temat för årets vecka är Hållbart i sällskap. Organisationer, föreningar och andra små och stora, formella och informella sällskap uppmuntras att fundera på hur de kan arrangera evenemang och annan verksamhet på ett ekologiskt och socialt hållbart sätt.

”En stor del av finländarna hör till en eller flere organisationer.  Organisationerna kan genom hållbara val verka för en bättre framtid för människorna och miljön och därmed uppmuntra sina medlemmar att välja på samma sätt i sitt liv”, konstaterar Meri Heinonen, projektkoordinator för Sluta slösa-veckan.

Hållbara verksamhetsmetoder bör naturligtvis främjas också efter Sluta slösa-veckan. De kan spara både miljön och pengar. Under Sluta slösa-veckan 2012 kommer organisationer att prisbelönas för bästa ekologiska idéer och handlingar.

Under Sluta slösa-veckan arrangeras seminarier, utställningar, bytesdagar och kurser runtom i Finland, bl.a. i Hyvinge, Kouvola och Uleåborg. I Helsingfors arrangeras utbildning och rådgivning åt organisationsaktiva och veckoslutet 7-8 maj Återvinningsfabriken i Kabelfabriken. Mera evenemang finns på webbplatsen # Sluta slösa-veckan har också en egen grupp på Facebook.

Sluta slösa veckan arrangeras av Återvinningsrörelsen, som verkar för att spara naturresurser, minska avfall och främja återvinning. Bland de 20 medlemmarna finns svensk- och tvåspråkiga organisationer som Marthaförbundet, Natur och Miljö, Kuluttajat-Konsumenterna och Finlands Scouter.

Mera information:


Projektkoodinator för Sluta slösa-veckan 2011
Meri Heinonen, 0400 348 124, meri.heinonen(at)kierratyskeskus.fi

Laura Räsänen, Finlands naturskyddsförbund, 050 438 9795, rasanen(at)sll.fi

På svenska: Ulf Särs, Emmaus Helsingfors, 050 564 1833, ulsars(at)gmail.com