Omat työkalut
Olet täällä: Pääsivu Utbildning och rådgivning för organisationer under Sluta slösa-veckan
Tehdyt toimenpiteet

Utbildning och rådgivning för organisationer under Sluta slösa-veckan

Viimeisin muutos keskiviikko 27. huhtikuuta 2011, 10.18

Sluta slösa-veckan, den årliga temaveckan för hållbar konsumtion, infaller i år den 2-8 maj. Temat för årets vecka är Hållbart i sällskap. Organisationer, föreningar och andra mindre och större sällskap uppmuntras att fundera på hur de kan arrangera evenemang och annan verksamhet på ett ekologiskt och socialt hållbart sätt.

Kuva järjestökoulutusMåndag 2.5.2011 kl 17-19 ges utbildning om Hållbart i sällskap i Helsingfors. Utbildningen innehåller information om hållbar utveckling i organisationer, verksamhetsidéer, motivationssätt och praktiska tips för hur man arrangerar evenemang. Utbildningen är till nytta för alla som ordnar mindre eller större evenemang.

Utbildningen hålls i Klimatinfo i Sanomatalo i centrum av Helsingfors. Utbildningen är gratis. Också företrädare för massmedierna är välkomna att bekanta sig med hållbar organisationsverksamhet. Anmälningar med tanke på serveringen och mera information: lotta.palomaki (at) kierratyskeskus.fi, 045 636 6306.

Under Sluta slösa-veckan ges från måndag till lördag på olika håll i huvudstadsregionen gratis miljörådgivning för föreningsaktiva och andra intresserade. Närmare information om den och övriga evenemang runtom i Finland finns på Sluta slösa-veckans webbplats #.

Sluta slösa-veckan arrangeras av Återvinningsrörelsen, som verkar för att spara naturresurser, minska avfall och främja återvinning. Bland de 20 medlemmarna finns svensk- och tvåspråkiga organisationer som Marthaförbundet, Natur och Miljö, Kuluttajat - Konsumenterna och Finlands Scouter.


Mera information

Projektkoordinator för Sluta slösa-veckan

Annukka Luomi, 045 636 6304, annukka.luomi (at) kierratyskeskus.fi

(fr.o.m 2.5. Meri Heinonen, 0400 348 124, meri.heinonen (at) kierratyskeskus.fi)

 

Laura Räsänen, Finlands naturskyddsförbund, 050 438 9795, rasanen (at) sll.fi

 

På svenska: Ulf Särs, Emmaus Helsingfors, 050 564 1833, ulsars (at) gmail.com