Omat työkalut
Olet täällä: Pääsivu Nyt vietetään Nuukuusviikkoa (julkaisuvapaa 2.5.)
Tehdyt toimenpiteet

Nyt vietetään Nuukuusviikkoa (julkaisuvapaa 2.5.)

Viimeisin muutos perjantai 29. huhtikuuta 2011, 12.33

Nuukuusviikkoa, jokakeväistä järkevän kulutuksen teemaviikkoa, vietetään 2.–8.5. 2011. Tämän vuoden Nuukuusviikon teema on Kestävästi seurassa. Järjestöjä, yhdistyksiä sekä muita pieniä ja suuria yhteisöjä kannustetaan miettimään tapahtumiaan ja muuta toimintaansa kestävän kehityksen näkökulmasta.

”Suuri osa suomalaista on yhden tai useamman järjestön vaikutuspiirissä. Järjestöissä voidaan tehdä merkittäviä ympäristövastuullisia valintoja ja samalla kannustaa jäseniä toteuttamaan niitä myös muilla elämänaloilla”, toteaa Nuukuusviikon projektikoordinaattori Meri Heinonen.

Kestäviä toimintatapoja kannattaa edistää Nuukuusviikon jälkeenkin. Niiden kautta voidaan säästää sekä ympäristöä että rahaa. Vuoden 2012 Nuukuusviikolla tullaan palkitsemaan järjestöjen parhaita ideoita ja ekotekoja.

Nuukuusviikon tapahtumia – seminaareja, näyttelyitä, tavaranvaihtopäiviä ja kursseja – järjestetään ympäri Suomen, mm. Hyvinkäällä, Kouvolassa ja Oulussa. Pääkaupunkiseudulla tarjotaan koulutusta ja neuvontaa järjestötoimijoille sekä 7.-8.5. järjestetään Kierrätystehdas Kaapelitehtaalla. Tapahtumatiedot on koottu sivuille # Viikkoa vietetään myös Facebookissa, jossa on Nuukuusviikon oma ryhmä.

Nuukuusviikon järjestää 20 järjestön yhteinen Kierrätysliike, joka edistää luonnonvarojen säästäväistä käyttöä, jätteiden synnyn ehkäisyä ja kierrätystä.


Lisätietoja:


Nuukuusviikon 2011 projektikoordinaattori
Meri Heinonen, 0400 348 124, meri.heinonen (at) kierratyskeskus.fi

Suomen luonnonsuojeluliiton Kestävän tuotannon ja kulutuksen työryhmän vpj.
Laura Räsänen, 050 438 9795, rasanen (at) sll.fi

På svenska: Emmaus Helsingfors
Ulf Särs, 050 564 1833, ulsars (at) gmail.com