Omat työkalut
Olet täällä: Pääsivu Tapahtumat 2010 Oulussa nuukaillaan
Tehdyt toimenpiteet

Oulussa nuukaillaan

Viimeisin muutos tiistai 20. huhtikuuta 2010, 14.11

Teemanäyttely pääkirjastolla- Vihannesten hapatusta - Avoimet ovet Kestävän kehityksen keskuksella

Mitä
Milloin maanantai 19. huhtikuuta 2010, 12.55 loppuu
sunnuntai 25. huhtikuuta 2010, 12.55
Missä Oulu
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Vähemmän kulutusta - enemmän elämää - näyttely Oulun kaupunginkirjastossa

Tervetuloa tutustumaan Nuukuusviikon tämänvuotiseen teemanäyttelyyn Kaupunginkirjaston ala-aulassa. Näyttely esittelee arkielämän kestäviä valintoja, joiden mukaisesti monet suomalaiset elävät tälläkin hetkellä maaseudulla ja kaupungeissa. Näyttelyssä kerrotaan  yksilöistä ja yhteisöistä, joiden elämänvalinnat vähentävät luonnonvarojen kulutusta asumisessa, ruuanhankinnassa, liikkumisessa ja työnteon järjestämisessä. Samalla  valinnat ovat heidän mielestään nostaneet elämänlaatua arjen elämyksellisyyden, yhteisöllisyyden ja itse tekemisen kautta.Kestävän kehityksen keskus

Välivainio, Sorvarintie 18


Avoimet ovet tiistaina 20.4 klo 6.00 – 19.00

 Yleisö on tervetullut tutustumaan Kestävän kehityksen keskuksen toimintoihin, mm. sen  monipuoliseen kierrätystopimintaan ja työpajoihin. Ohjatut tutustumiskierrokset klo 11.00 ja 18.00, jolloin tutustutaan talon historiaan ja periaatteisiin. Keskuksen omistaa  Yritetään yhdessä ry, jonka toimintamuodot ovat  sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestäviä.

 

Hapanvihannesten alkeet tiistaina 17-19.00

Kurssilla käsitellään vihannesten säilömistä hapattaen ja tehdään hapankaalia. Kouluttajana Kirsi Eskelinen Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiristä. Jos mahdollista, ota mukaan oma kannellinen lasipurkki. Kaali tarjotaan järjestäjien puolesta.

 

Linnanmaan kampus

Oulun ylioppilaskunnan ympäristöjaosto järjestää Nuukuusviikolla Linnanmaan kampuksella ohjelmaa, joka kokoaa yhteen jaoston vuositeemaan: säästämiseen liittyviä aiheita.

19.4. MAANANTAI
10:00-          Julistenäyttely keskusaulassa (vihreät naulakot)
Julistenäyttely esittelee ratkaisuja asumisen, ruuan, liikkumisen ja työnteon näkökulmasta, sekä lähiruoasta. Lisäksi ilmoitustauluilla tietoa mm. kirpputoreista, hyviä ilmastouutisia ja iloiset ilmastovinkit. Ja sukkahousu-ideakeräys.

13:00-14:00     Luomuruokapiirin esittely (vihreät naulakot)
Helmi Määttä ja Henni Pudas vastaavat kysymyksiin Ylioppilaskunnan luomuruokapiiristä ja kertovat VegFest-kasvisruokafestivaalista.

20.4. TIISTAI

16:00-20:00     Ompeluilta (KTK184, lähellä C5-ovea)

Nuukuusviikon ompeluillassa kiinnitetään erityistä huomiota sukkien parsimiseen ja askarrellaan kangasväreillä mm. roskapolliisi-nauhoja

21.4. KESKIVIIKKO

12:15-13:00     Downshifting & couchsurfing, Sonja Riihikangas (PR105)
Medianomiksi valmistumisen jälkeen Sonja Riihikangas lähti 1,5 vuodeksi kiertämään Aasiaa, Australiaa ja Oseaniaa. Hän kertoo
kokemuksiaan elämäntavan muutoksesta, elämästä tien päällä, sohvasurffailusta ja matkustamisesta pikkurahalla.

14:15-16:00     Ekologinen arkkitehtuuri, Antti Karsikas (PR102)
                            Passiivitalot, Ari Puolimatka            (PR102)
Arkkitehtiylioppilas Antti Karsikas kertoo monista eri näkökulmista ekologiseen arkkitehtuuriin ja rakentamiseen, ja Ari Puolimatka passiivitaloista.

16:30-  Kahvipaketeista kasseiksi (KTK184)
Oulun  yliopiston Martat järjestävät nuukuusviikolla ompelukurssin, jossa  kahvipaketeista tehdään kasseja. Kassien teko kestää kaksi iltaa ja kurssi järjestetään yliopiston käsityöluokassa keskiviikkona ja torstaina 21.4 ja 22.4. klo 16:30->. Kurssi maksaa 2 e/ osallistuja. Kahvipaketteja on kurssilaisille valmiina, mutta mikäli tyhjiä kahvipakkauksia itseltä löytyy, voi niitä tuoda mukana. Kurssille mahtuu 10 henkilöä ja 10 ensiksi ilmottautunutta otetaan kurssille mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen oymartat@gmail.com.

22.4. TORSTAI

10:30-13:30     Pyöränkorjauspäivä, Linnanmaa, R-oven edusta

Tempauksessa tarkastetaan polkupyörän ajokunto, todetaan vaihteiden, jarrujen, ketjujen ja laakerien kunto, tehdään kuntoarvioita ja huollon kustannusarvioita sekä annetaan yleistä huolto-opastusta. Keväällä rapa roiskuu, joten paikalla on myös pyöränpesupiste. Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan pyöräilykypärä. Nyt on loistava tilaisuus huoltaa pyörä talviteloilta ajokuntoon! Pyöränkorjauspäivä järjestetään yhteistyössä Jussin Pyöräpisteen kanssa.

14:15-15:00     Junamatka halki Venäjän, Aino Korrensalo, (PR105)
Aino kertoo matkastaan Venäjälle pitkin Trans-Siperian junareittiä.

16:30           Kahvipaketeista kasseiksi (KTK184)
               Toinen kurssipäivä.