Omat työkalut
Olet täällä: Pääsivu Pressi Tiedotteet Nuukuusviikon teemana on tänä vuonna kestävä järjestötoiminta
Tehdyt toimenpiteet

Nuukuusviikon teemana on tänä vuonna kestävä järjestötoiminta

Viimeisin muutos perjantai 15. huhtikuuta 2011, 12.09

Logo kestävästi seurassaNuukuusviikkoa, jokakeväistä järkevän kulutuksen teemaviikkoa, vietetään 2.–8.5.2011. Tämän vuoden Nuukuusviikon teema on Kestävästi seurassa. Järjestöjä, yhdistyksiä sekä muita pieniä ja suuria yhteisöjä kannustetaan miettimään tapahtumiaan ja muuta toimintaansa kestävän kehityksen näkökulmasta.


Suomen yhdistysrekisterissä on noin 130 000 yhdistystä, joissa on arvioiden mukaan yli 15 miljoonaa jäsentä. Tapahtumia ja vapaa-ajan toimintaa järjestävät myös esimerkiksi koulut ja päiväkodit, seurakunnat sekä lukuisat vapaamuotoiset yhteisöt ja kaveriporukat. Toimijoilla onkin merkittäviä mahdollisuuksia tehdä ekologisesti ja sosiaalisesti kestäviä valintoja sekä samalla ottaa kantaa ihmisten ja ympäristön kannalta paremman tulevaisuuden puolesta.


Esimerkiksi tekemällä harkittuja hankintoja, liikkumalla kimppakyydein ja julkisilla sekä välttämällä jätteiden syntymistä järjestöt säästävät sekä ympäristöä että rahaa. Kestävän kehityksen edistäminen on myös hauskaa yhdessä tekemistä.


Materiaalia sekä käytännön vinkkejä on koottu Nuukuusviikon nettisivuille. Kestävää järjestötoimintaa tukee Keke mukaan kuvioihin -opas sekä Kestävän toiminnan tarkastuslista.


Nuukuusviikon maanantaina 2.5. klo 17-19 Helsingissä järjestetään koulutus kestävästä järjestötoiminnasta. Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita koulutukseen. Järjestöille tarjotaan Nuukuusviikolla lisäksi neuvontaa toiminnan kehittämisestä kestävämpään suuntaan.


Kutsumme järjestöjä, yhdistyksiä ja muita yhteisöjä järjestämään omia Nuukuusviikon tapahtumia ja tempauksia. Tapahtumatiedot julkaistaan osoitteessa # Viikkoa vietetään myös Facebookissa, jossa on Nuukuusviikon oma ryhmä.


Nuukuusviikon järjestää 20 järjestön yhteinen Kierrätysliike, joka edistää luonnonvarojen säästäväistä käyttöä, jätteiden synnyn ehkäisemistä ja kierrätystä.


Lisätietoja:


Nuukuusviikon 2011 projektikoordinaattori

Annukka Luomi, 045 636 6304, annukka.luomi (at) kierratyskeskus.fi


Suomen luonnonsuojeluliiton Kestävän tuotannon ja kulutuksen työryhmän vpj.

Laura Räsänen, 050 438 9795, rasanen (at) sll.fi


#